Rado bi to učinio, ali...

Perez zbog ozbiljnog razloga ne može potjerati Ramosa iz Reala

U taboru Real Madrida vlada haos nakon eliminacije iz Lige prvaka, pišu brojni španski mediji.

Bolne udarce "kraljevskom klubu" najprije je nanijela Barcelona. Na svom Santiago Bernabeu su Kraljevi sa visokih 3:0 poraženi od Barcelone u uzvratu Kupa, potom su od ljutog rivala izgubili u prvenstvu i ispali iz bilo kakve utrke za naslov, a posao je u konačnici dovršio Ajax u Ligi prvaka.

Treći vezani poraz rezultirao je ulaskom Florentina Pereza u svlačionicu, koji je kritikovao igrače da ne pokazuju dovoljno volje i želje, a tada je stigao kapiten Sergio Ramos, koji je stao u odbranu saigrača. Obrušio se na predsjednika Reala tvrdeći da je baš on kriv za katastrofalnu sezonu i da je uništio klub očajnim planiranjem i poslovanjem, a poslije prepirke Ramos je poručio da je spreman otići.

"Isplati me i odlazim... Sve sam dao za ovaj klub i ovaj grb, čak i za tebe", urlao je Ramos na svog šefa.

Španci pišu kako bi se Perez rado riješio Ramosa, ali da postoji ozbiljan razlog zašto to neće, tačnije u pitanju je ugovor koji garantuje defanzivcu da mu klub u slučaju prijevremenog raskida mora isplatiti čak 25 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se kako cijelu situaciju pomno prate u Engleskoj, tačnije Manchester Unitedu, čiji čelnici bi rado doveli Ramosa na kraju sezone. 

Ramosu ugovor sa Realom važi do 2020. godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.