Ponuda je spremna, Neymarov transfer na ljeto će 'promijeniti svijet'

Real dovodi Brazilca?

Ponuda je spremna, Neymarov transfer na ljeto će 'promijeniti svijet'

Edmir Škorić

Ako se stvarno dogodi, bit će to rekord na rekordima kada su transferi u pitanju.

Real Madrid je sramotno poraženo od Ajaxa s 4:1 u Madridu i već u osmini finala je ispao iz Lige prvaka, a ranije je ostao i bez Kupa, kao i šansi da bude prvak Španije. Dakle, sezona odavno na Santiago Bernabeu nije bila ovako razočaravajuća i vrijeme je da predsjednik kluba Florentino Perez nešto poduzme.

Odlazak Cristiana Ronalda se ispostavio kobnim, a da stvar bude još gora, nakon toga Real nije doveo nijednu veliku zvijezdu koja bi nadoknadila Portugalčev izostanak. Spominjali se Kane, Hazard, Mbappe.. no na kraju niko nije došao u Real.

Sada u Madridu svi samo čekaju da sezona završi, da se zaboravi, a onda da se okrene novi list. Real će inkasirati veliko bogatstvo da bi doveo 'novog Ronalda'.

Prema navodima SPORT-a , Real Madrid nudi nevjerovatnu ponudu od 350 miliona funti za Neymara i time bi naravno porušio sve dosadašnje rekorde kada su transferi u pitanju.

Neymar zarađuje čak 36 miliona eura godišnje u Parizu, a Real je spreman da mu da 45 miliona eura i ugovor na pet sezona. Po svemu bi Neymar postao daleko najplaćeniji igrač svijeta, a konačno bi i on sam dobio pravi izazov jer bi imao bitku s Messijem za tron.

U izvještaju se također tvrdi da bi PSG mogao biti otvoren za dogovor kako bi mogli riješiti svoje zabrinutosti zbog financijskog fair playa (FFP).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neymar je već igrao u Barceloni sezonama, ali ne bi imao ništa protiv da obuče dres ljutog rivala iz Madrida. Štaviše, nekim svojim izjavama je Neymar već naslućivao takav scenarij.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Valja vas sada trpiti sa šupljom pričom do septembra.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi