(Foto: EPA) Real je sinoć u utakmici punoj uzbuđenja savladao Valladolid sa 1:4, a pune ruke posla je imao i VAR

Stiglo objašnjenje iz Fudbalskog saveza Španije

Svi koji su gledali utakmicu Reala su je vidjeli: Zašto je VAR soba bila prazna u ključnom trenutku?

Real Madrid je jučer uspio slaviti na gostovanju kod Valladolida. Domaći su poveli, ali je Real stigao do preokreta i na kraju slavio sa 1:4.

Imao je Valladolid i penal prije nego što je došao do vodstva, ali ga Alcaraz nije uspio pretvoriti u gol. U finišu utakmice je Real ostao desteoricom zbog drugog žutog kartona Casemira, dok su domaćima poništena dva gola - VAR je imao pune ruke posla.

Međutim, VAR se našao centru pažnje zbog zaista čudnog razloga. Glavni arbitar Gil je u 14. minuti, opravdano, poništio gol Valladolida zbog ofsajda, te je pozvao sudije u VAR sobi da provjere njegovu odluku.

Međutim, u VAR sobi (ispostavit će se jednoj od njih) nije bilo nikoga u šta su se mogli uvjeriti svi koji su gledali duel Valladolida i Reala na malim ekranima. Naime, režiser prenosa je, sada već po običaju, odlučio prikazati VAR sobu i upravo tada se moglo vidjeti da sudija u njoj nema.

Sudija Gil je ostao pri svojoj odluci i nije pogriješio, ali su se svi zapitali gdje su bile sudije koje su trebale biti u VAR sobi, te su pretpostavili da arbitar nije dobio njihovu pomoć.

Objašnjenje nije toliko šokantno, a stiglo je od Fudbalskog saveza Španije.

U sjedištu krovne kuće španskog fudbala nalazi se više VAR soba, a grešku je jučer napravio režiser prenosa, a ne sudije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, on je greškom prešao na kameru koja se nalazila u jednoj od VAR soba koje nisu korištene za meč Valladolida, dok su sudije u drugoj ipak obavljale svoj posao.

Dakle, sudije u VAR sobi su radile svoj posao, ali ne u onoj koja se prikazala za vrijeme prenosa...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.