Solskjaer ima nekoliko želja, a Jadon Sancho je prvi na listi

Trener Manchester Uniteda zagrizao za mladog igrača

Solskjaer odustaje od pojačanja u odbrani i preusmjerava novac za veliko pojačanje u napadu

S. Pašalić, foto: EPA

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je spreman da uštedi 80 miliona funti koje je trebao dobiti za pojačanja u odbrani i preusmjeri taj novac za pojačanja u napadu.

Norvežanin je odlučio da pruži priliku svojim igračima iz odbrane da se dokažu prije nego što se pozabavi problemima u zadnjoj liniji.

Prioritet Solskjaera je da pronađe pojačanje na desnom krilu, a engleski mediji su prošlog mjeseca otkrili interes Norvežanina za Jadona Sancha iz Borussije Dortmund.

United također prati i igrača Juventusa Douglasa Costu te Ivana Perišića iz Intera koji igra na lijevom krilu, ali podjednako dobro može igrati i na desnom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kalidou Koulibaly iz Napolija je ove sezone bio na radaru Uniteda s kojim je tim sa Old Trafforda želio riješiti probleme u odbrani, a njegovim transferom u United bi vjerovatno bio srušen rekord transfera Virgila van Dijka u Liverpool od 75 miliona funti.

Manchester United je u nedjelju poražen u derbiju od Arsenala sa 2:0, što je bio prvi poraz Solskjaera u Premier ligi otkada je preuzeo tim sa Old Trafforda, a narednu utakmicu United će igrati u subotu kada će u okviru FA kupa odmjeriti snage sa ekipom Wolverhamptona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.