Defanzivac Barcelone odigrao je protiv Lyona odličan meč. Na kraju je uspio postići i pogodak i tako začiniti sjajnu noć (Foto: EPA)

Zanimljiva situacija

Nevjerovatna reakcija Piquea: Dobio pitanje o Ronaldu, on počeo pričati o Messiju

Midhat Šljivak

Gerard Pique postigao je sinoć svoj sedmi gol u sezoni u duelu Lige prvaka protiv Lyona (5:1).

Nakon meča štoper Katalonaca se našalio sa trenerom Ernestom Valverdeom i istakao je da se nada da će ga uvjeriti da mu promijeni poziciju.

"Ako vidim da se Luis Suarez umorio onda ću reći treneru da me stavi u napad. Nadam se da ću ga uspjeti uvjeriti u to. Mogu vidjeti sve prednosti kada je u pitanju postizanje golova. Uvijek sam volio pomagati napadačima", rekao je Piquea.

Ipak, pored šale defanzivac Barcelone je ostao poprilično miran kada su ga novinari pitali o bivšem saigraču iz Manchester Uniteda Cristianu Ronaldu koji je izbacio Atletico Madrid iz Lige prvaka.

Dobio je pitanje o hat-tricku kojeg je CR postigao, ali Pique je imao zanimljiv odgovor.

"Velika zvijezde su bitne, ali ne mogu sami osvajati trofeje", rekao je Pique, a z atim je dodao:

"Imati nekoga kao što je Lionel Messi u timu daje vam neophodnu mirnoću u utakmicama. Ono što on radi nije normalno. Odigrao je odličan meč, postigao je dva gola, imao je dvije asistencije i jedna lopta mu je izbačena sa linije", rekao je Pique.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaista zanimljiv odgovor zvijezde Barcelone. Očigledno da nije želio pričati o Ronaldu u noći kada je Barca ostvarila plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Možda je tako i najbolje po njega i ostatak tima...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.