Capello: Messi je genije, Ronaldo nije

Italijan obožava Messija

Capello: Messi je genije, Ronaldo nije

Italijanski trener Fabio Capello imao je šta da kaže nakon ovosedmičnih utakmica Lige šampiona.

Utorak navečer je obilježio Cristiano Ronaldo, a srijedu Leo Messi. I, dok svi hvale Ronalda zbog hat-tricka protiv Atletico Madrida, Capello po ko zna koji put pokazuje da je fan Messija.

Ovog puta je možda otišao i korak dalje jer je poručio da Ronaldo nije genije.

"Ronaldo je fantastičan fudbaler, ali Messi je genije", kaže Capello za Sky Sport i dodaje: "Postoje tri genijalca u svijetu fudbala: Pele, Maradona i Messi. Ronaldo je sjajan i pomoći će vam da osvojite sve, ali Messi je nešto drugo. Suočio sam se s njim kada je imao 16 godina i ostao sam zatečen. On radi stvari koje ostali ne mogu. Ronaldo je od sebe napravio šampiona, ali on nije genije", kaže Capello.

Capello o 'slučaju Icardi': Imao sam isti problem, Šuker i Mijatović su ignorisali Raula

Italijanski trener je nedavno komentarisao i 'slučaj Icardi'. Inter ima problema sa svojim napadačem, a Capello se prisjetio kako je to izgledalo kada je vodio Real Madrid. Istakao je da Davor Šuker i Predrag Mijatović nisu željeli da dodaju loptu golgeteru Raulu Gonzalesu.

"Vidim da neki igrači Intera ne dodaju loptu Icardiju, i on je počeo da uzvraća istom mjerom. Trener bi tako nešto morao da primijeti. Kada sam ja bio trener Reala, imao sam slIčnu situaciju. Šuker i Mijatović nisu htJeli da dodaju loptu Raulu. Primijetio sam to i pozvao ih obojicu u kancelariju. Rekao sam im šta sam primijetio i oni su rekli da je to bila slučajnost", kazao je Capello, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ista stvar se ponovila i na narednoj utakmici i poslije toga sam odlučio da ih upozorim. Rekao sam im, 'ako se tako nešto ponovi još jednom, vas dvojicu ću preseliti na klupu'. Nikad se poslije toga nešto slično nije ponovilo".

Sada je poručio treneru Interu Lucianu Spallettiju da priča s igračima kako bi riješio problem.

Top Komentari

daca
Ti si mamlaz... Ti nisi nista osvojio kad uzme o obzir koje si klubove i kakve igrace trenirao. Samim tim nisi strucan da das odg na to pitanje i da bilo koga poredis
0 9
Mu'min Juventino FKS
Ti si jad jedan obici koji je imao galaktikose i liverpool te izbaci moronu jedan! Kako si nas tad osramotio! Jedan od najgorih trenerra ikad! Mrzio sam te ko ratnog zlocinca sve ti jebem.unpicku da ti jebem gnjido ti da pricas o fudbalu jebo ti mesi driber familiju u picku, taj dribler mali se ne moze nikako poredoto sa CR moronu glupi
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti