"Kako je Juventus dobio penal, a Roma nije? Biće zanimljivo pročitati objašnjenje UEFA-e"
Mnogi tvrde da je Roma protiv Porta oštećena za čist penal. Turski sudija međutim nije želio da pregleda snimak i meč je završen pobjedom Porta (Foto: Screenshot)

Italijani se pitaju

"Kako je Juventus dobio penal, a Roma nije? Biće zanimljivo pročitati objašnjenje UEFA-e"

M. Šljivak

Juventus je treći gol protiv Atletico Madrida (3:0) postigao sa bijele tačke.

Angel Correa je sapleo Federica Bernardeschija u kaznenom prostoru. Sudija Bjorn Kuipers nije imao dileme i pokazao je na bijelu tačku, a Cristiano Ronaldo je pogodio za 3:0 i prolaz Juventusa.

Nakon penala za Staru damu oglasio se nekadašnji izvršni dirketor Rome Umberto Gandini. On se pita kako je Juventusu dosuđen penal nakon ovog prekršaja, a Vučici nije u prošlosedmičnom duelu protiv Porta.

Podijelio je objavu novinara Giovannija Capuana i napisao je da se potpuno slaže sa pitanjem.

"Moramo biti dosljednji: Penal koji je nije dosuđen za Romu je za mene bio čist, penal za Juve je također čist. Biće zanimljivo pročitati objašnjenje UEFA-e u ovom slučaju", napisao je Capuano.

Gandini je na sve samo dodao:

"Potpuno se slažem"...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Roma je, podsjetimo, poražena od Porta sa 3:1, a portugalski tim je prošao dalje nakon penala koji je dosuđen u produžetku.

Potom je Patrik Schick pao u kaznenom prostoru u duelu sa Maregom, ali se sudija Čuneyt Čakir nije oglasio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Haroni
Golemo da sudije iz godine u godinu, direktno uticu na ishod vako bitnih utakmica. Podrzajem Juve radi Pjanketa, ali iz svih mogucih uglova se ocigledno vidi da Bernardescija nije sapleo igrac Atletika. U slucaju Schika naprotiv.
0 0
Baggio89
Roma nije veliki klub... to bi bilo objašnjenje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi