Golman Intera nakon ispadanja iz Evropske lige

Handanović: Jednostavno je, nismo imali kvaliteta i karaktera

Inter je sinoć na svojoj Meazzi eliminisan iz Evropske lige. Nakon 0:0 u Frankfurtu, sinoć je Eintracht slavio 0:1 u revnašu osmine finala i prošao dalje.

Nerazzurrima je presudio rani gol Luke Jovića, a od igrača Intera je izostala adekvatna reakcija. Svjestan je toga i kapiten, iskusni golman Samir Handanović.

"Rani gol je komprovitovao mnogo toga što smo htjeli uraditi. Nedostajalo nam je kvaliteta i karaktera. Zaista je toliko jednostavno", izjavio je Handanović nakon utakmice, pa nastavio:

"Eintracht nam je ostavljao dovoljno prostora za igru, ali nismo imali oštrine, fizički i mentalno. Znali smo da igraju otvoreno, tako da je naš gol mogao sve promijeniti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Vrijedi napomenuti da smo u lošoj situaciji, da imamo jako mali broj igrača na raspologanju, te da i neki koji su igrali nisu u potpunosti spremni. Trudili su se i to je za poštovanje, ali moramo raditi više", dodao je Handanović.

Treba istaći da je Handanović sinoć imao nekoliko sjajnih intervencija, ali na kraju to nije bilo dovoljno za Inter...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.