Luka Jović sjajnim golom izbacio Inter iz Evropske lige

Eintracht slavio u Italiji

Luka Jović sjajnim golom izbacio Inter iz Evropske lige

E. Oštraković

Večeras su odigrane revanš utakmice osmine finala Evropske lige, a razloga za slavlje imali su fudbaleri i navijači Eintrachta iz Frankfurta.

Prolaz dalje ostvarile je ekipa Eintrachta koja je u gostima savladala Inter rezultatom 0:1, nakon 0:0 u Frankfurtu.

Eintracht je prošao dalje zahvaljujući golu Luke Jovića u 6. minuti. On je iskoristio grešku odbrane Intera i već na samom otvaranju utakmice doveo goste u vodstvo. Eintracht je bio dosta bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali na odmor se otišlo sa minimalnim vodstvom gostiju.

U drugom poluvremenu viđena je dosta izjednačena utakmica. Interu je trebao preokret kako bi ostvario prolaz dalje, dok je gostima odgovarao i remi do kraja susreta. Na kraju ipak nije bilo golova te su igrači Eintrachta ostvarili sasvim zaslužen prolaz dalje.

Gosti iz Njemačke su tako ostvarili veliki plasman u četvrtfinale, iako je Inter bio blagi favorit na svom terenu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti