Materazzi odabrao trojicu najboljih stopera na svijetu i, blago rečeno, mnoge zatekao izborom

Edmir Škorić

Marco Materazzi je bivši član Intera i svojevremeno je važio za jednog od najboljih stopera u Evropi.

Nekadašnji reprezentativac Italije ostat će upamćen po incidentu sa Zinedineom Zidaneom, ali svakako da bi navijači Intera sada voljeli da imaju jednog takvog u zadnjoj liniji.

Materazzi je od 2001. do 2011. godine nastupao za Inter, s kojim je osvojio pet naslova Serije A i jednu Ligu prvaka, a bio je prvak svijeta s Italijom 2010. godine.

Sada, kada ima 45 godina, iz udobnosti svog doma prati utakmice najjačih liga na svijetu, a dobio je zadatak da po svom mišljenju izabere trojicu najboljih stopera svijeta. Izostavio je Virgila van Dijka, Gerarda Piquea i mngoe druge za koje se smatra među najboljim defanzivcima današnjice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja mislim da su Koulibaly, Sergio Ramos i Romagnoli najbolji centralni defanzivci na svijetu u ovom trenutku", rekao je Materazzi.

Posebno je iznenadio s izborom stopera iz Serije A, Koulibalyja i Romagnolija. Prvi igra u Napoliju, drugi u Milanu, ljutom rivali Materazzijevog Intera. Upravo večeras će milanski rivali odmjeriti snage.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.