Materazzi poslao poruku Azzurrima pred revanš sa Švedskom
Foto: EPA

"Srce, ponos i naprijed momci"

Materazzi poslao poruku Azzurrima pred revanš sa Švedskom

Italiju očekuje revanš susret baraža za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Švedske. Azzurri su u Štokholmu poraženi sa 1:0, pa će na San Siru morati ići na pobjedu.

Reprezentaciji Italije će biti potrebna sva moguća pomoć, pa je i legendarni štoper i osvajač Svjetskog prvenstva u dresu Azzurra Marco Materazzi odlučio uputiti riječi podrške svojim sunarodnjacima.

"Ponekad ne odlučuje tehnika, ne odlučuje ni dobar pas, pa čak ni to ko igra...Ali sutra svi mi igramo. Postoje oni koji su na terenu, ali i oni koji bodre ekipu izvana i koji su nekad važniji od momaka na terenu", napisao je nekadašnji štoper Intera na svom Instagramu, pa dodao:

"San Siro vas može odvesti do velikih dostigunića, a to mogu razumjeti samo oni koji su iskusili tu atmosferu. Zbog toga moramo od prvog do zadnjeg minuta bodriti one koji će dati sve od sebe da pokažu da Italija zaslužuje plasman...Srce, ponos i naprijed momci".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Susret Italije i Švedske je na rasporedu večeras od 20:45 sati na stadionu San Siro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi