Trener Gabeljana uvjeren da je njegov tim poražen zbog sudačkog kriterija

Stanko Mršić: Sudac je sudio prelagano i na kraju nam presudio!

Poslije utakmice HŠK Zrinjski - GOŠK u prostorijama mostarskog kluba upriličena je press konferencija na kojoj su novinarima na dispoziciji bili treneri GOŠK-a i Zrinjskog Stanko Mršić i Blaž Slišković.

Stanko Mršić je još uvijek bez licence pa je utakmicu vodio Zdenko Križanović, no čak i s tribine Mršić je imao svoje zanimljivo viđenje utakice

"Prvo da kažem da sam bio nedavno na Kup utakmci protiv Sarajeva i navijao za Zrinjski, ali eto, nije bilo sreće za njih.Što se tiče naše igre rekao bih da smo imali dobre šanse i da  nismo zaslužili poraz. Bili smo blizu bodu, imali smo dobrih par situcija a penal je prestrogo dosuđen. Zadovoljan sam igrom svoje momčadi i ako ovako nastavimo izborićemo ostanak. Sudac je prelagano sudio i možda na kraju i presudio ovaj susret". - konkretan je bio Stanko Mršić.

Blaž Slišković je dodao slijedeće:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Otprilike kao što je rekao Stanko, GOŠK se predstavio u kvalitetnom izdanju. Mi smo poslije datog gola izgledali kao ekipa koja nije imala ni glavu ni rep. Onda su gosti imali dvije dobre prilike i pomazila nas je sreća,  a pobjedu smo ostvarili više trudom nego kvalitetom".

"GOŠK nam nije dao da igramo kako smo mi željeli, bili su čvrsti i ruku na srce  zaslužio je više od poraza. Nagrađen je trud igrača a nama preostaje da u pauzi podignemo kvalitet. Očigledno je da se mučimo. Nisu velike razlike među ekipama koje se bore za ostanak i vrh i svaka se utakmica mora shvatiti maksimalno ozbiljno. Imam osjećaj da smo se prepali pobjede što je malo više nego zabrinjavajuće. Čestitam kolegi i želim im sve najbolje".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.