GOŠK predstavio Stanka Mršića: Učinit ćemo sve da ostanemo u Premijer ligi!

Novi trener u Gabeli i nova nada

GOŠK predstavio Stanka Mršića: Učinit ćemo sve da ostanemo u Premijer ligi!

S. Mlaćo

NK GOŠK je danas službeno predstavio novog šefa struke Stanka Mršića. Naime, u prostorijama kluba Mršić je zvanično predstavljen, a njegov pomoćnik će biti Vjekoslav Sušac, koji se danas također obratio medijima.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Mršić je vodio Cibaliju, Vinogradar, Split, Osijek, Primorac, Imotski, Zadar, te u BiH Posušje u najboljim danima tog kluba i njegov dolazak u Gabelu jasno pokazuje da je ovaj klub želi izboriti opstanak u društvu najboljih bh. timova.

Mršić će debi imati u nedjelju kada GOŠK očekuje duel sa Zrinjskim u Mostaru. Na pressici je više o duelu s Plemićima govorio Sušac.

"Poznajem ligu, protivnika, stanje u ekipi... Kada sam preuzeo momčad sa šefom Mršićem, primjetio sam da se radi dobro i ekipa psihološko izgleda dobro. U ovom trenutku smo u psihološkoj prednosti pred utakmicu u Mostaru", kazao je Sušac, nekadašnji član Zrinjskog.

Mršić je pratio duel Zrinjskog u Kupu protiv Sarajeva.

"To su bile dvije dobre ekipe. Zrinjski je dobro počeo, golman je spasio dva puta Sarajeva. Radilo se o dvije jako dobre ekipe, te ćemo se morati jako potruditi ukoliko želimo ostvariti pozitivan rezultat. Učinit ćemo sve da GOŠK ostane premijerligaš".

O timovima iz Premijer lige kaže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vodio sam Posušje u Premijer ligi, bili smo sedmi. Široki smo savladali, bile su to ovacije. Sjećam se utakmice u Orašju i penala za domaće... Drago mi je što to sve sada prošlost, što bh. fudbal ide naprijed. Ne poznajem baš puno rivale, gledao sam Zrinjski, pa ćemo vidjeti. Svaka utakmica je posebna za sebe".

GOŠK se trenutno nalazi na 11. mjestu Premijer lige sa 19 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi