Napolitanci su nakon dvije utakmice bez pobjede konačno stigli do sva tri boda

Ekipa Carla Ancelottija i dalje ima veliki zaostatak za Juventusom

Udinese bio na dobrom putu da napravi iznenađenje, ali je Napoli ipak stigao do pobjede

S. Pašalić, foto: EPA

Napoli je u 28. kolu italijanske Serije A na svom terenu ugostio ekipu Udinesea i upisao pobjedu rezultatom 4:2.

Nogometaši domaćeg tima su krenuli sa napadima od prve minute, a već u 17. minuti je bilo 1:0 kada je Mertens asistira, a Younes pogodio mrežu gostiju.

U 26. minuti Napoli povećava vodstvo na 2:0, ponovo je Mertens bio asistent, a Callejon je ovaj put bio strijelac. U 30. minuti Udinese je smanjio na 2:1, a strijelac je bio Lasagna.

Samo šest minuta kasnije Udinese stiže do izjednačenja kada je Fofana nakon lijepe akcije pogodio za 2:2.

Napoli je u 57. minuti ponovo stigao do vodstva nakon što je Arkadiusz Milik pogodio za 3:2. U 70. minuti Dries Mertens se upisuje u listu strijelaca i povećava vodstvo Napolija na 4:2, a ispostavilo se da je to bio i konačni rezultat ove utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je nakon ove pobjede i dalje na drugom mjestu sa 60 bodova, 15 manje od vodećeg Juventusa, dok je Udinese na 16. mjestu sa 25 bodva i vodit će veliku borbu za opstanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.