Napoli skupo platio plasman u četvrtfinale Evropske lige

Povrede trojice igrača

Napoli skupo platio plasman u četvrtfinale Evropske lige

Napoli je sinoć poražen na gostovanju kod Salzburga u revanš meču osmine finala Lige Evrope sa 3:1. Bez obzira na to, Napoli je prošao u četvrtfinale jer je u prvom meču na svom terenu slavio sa 3:0.

Danas je žrijebom u Nyonu određeno da će Napoli u četvrtfinalu igrati protiv Arsenala.

Napoli je skupo platio plasman u četvrtfinale pošto su trojica fudbalera zadobila povrede u Salzburgu.

Klub je danas zvanično potvrdio da su Lorenzo Insigne i Vlad Chiriches zadobili povrede butnih mišića, dok je Diawara pokupio povredu desnog stopala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oporavak Insignea i Chirichesa će trajati "približno tri sedmice", dok će Diawarino stanje biti ponovo procijenjeno za tri sedmice, te bi se tada trebalo znati kada bi mogao ponovo na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi