Veznjak u pogrešnoj opremi

Ovakve probleme Bayern nije očekivao: UEFA istražuje slučaj Goretzkinog dresa

Bayern je protekle sedmice eliminisan u osmini finala Lige prvaka, na svom terenu od Liverpoola.

Nakon 0:0 na Anfieldu, Liverpool je u revanšu na Allianz Areni slavio sa 1:3 i tako dosta lako eliminisao bavarskog velikana.

Ovaj meč ili bolje rečeno jedan detalj sa ovog meča bi mogao donijeti Bayernu još problema i to u vidu eventualne UEFA-ine kazne.

Trener Kovač je u 72. minuti meča u Minhenu odlučio u igru ubaciti Leona Goretzku umjesto Javija Martineza, a njemački veznjak je na teren istrčao u "pogrešnom" dresu.

Naime, Goretzka je u igru ušao noseći na sebi Bayernov dres sa Bundesligu, što bi moglo njegovom klubu donijeti kaznu.

UEFA-i ne smeta Bundesliga i logo iste na Goretzkinom dresu, ali amblemi sponzora da.

Prema pravilima UEFA-e na dresovima u kojima ekipe igraju evropska klupska takmičenja može se nalaziti amblem samo jednog sponzora, dok se na Bayernovom bundesligaškom nalaze amblemi dva sponzora.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako je Goretzka 20-ak minuta revanša protiv Liverpoola odigrao u dresu koji je osim amblema T-Mobilea, a na sebi (na rukavu) imao i logo Qatar Airwaysa.

UEFA je pokrenula zvaničnu istragu o ovom slučaju, a konačna odluka će biti donesena 16. maja kada će se znati da li će i koliko oštro biti kažnjen bavarski velikan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.