Nakon teške povrede

Oglasio se otac Davida Ospine: Još je na intenzivnoj, ali znam da je dobro

Napoli je jučer sa 4:2 na svom stadionu savladao Udinese, ali je ovaj meč 28. kola Serije A obilježila teška povreda Davida Ospine.

Osipna je u prvom poluvremenu dobio jak udarac u glavu, nastavio je meč, ali se potom srušio.

Ubrzo je prevezen u bolnicu, gdje se i dalje nalazi. Njegov otac je sada poručio da je David dobro, ali da je i dalje na intenzivnoj njezi.

"Još uvijek nisam imao priliku pričati sa sinom jer je i dalje na intenzivnoj njezi", izjavio je Hernan Ospina, pa nastavio:

"Znam da je dobro jer je moja supruga tamo. Urađen je CT i niz drugi pretraga. Ljudi iz reprezentacije su razgovarali sa doktorom iz Medellina koji im je objasnio o čemu se radi i on im je rekao da će David morati pauzirati barem dvije sedmice".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Čekamo da odigra određeni broj utakmica kako bi ga Napoli otkupio od Arsenala. Sretan je u Napulju i želi ostati. I klub mu je poslao pozitivne signale kada je njegov ostanak u pitanju... To nas raduje jer su i njegova djeca sretna u Napolju", dodao je na kraju kratkor razgovora za Radio CRC Hernan Ospina.

Inače, iskusni Kolumbijac je ljeto stigao u Napoli na posudbu iz Arsenala, a od tada je za italijanski klub skupio 21 nastup u svim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.