Vezni fudbaler tima iz Gračanice nada se boljim igrama svog tima u nastavku

Fudbaler Bratstva za SportSport.ba

Maid Jaganjac: Bratstvu je mjesto među pet najboljih ekipa u ligi

E. Dindić

Jedna od  ekipa koja se ne mogu pohvaliti odličnim otvaranjem drugog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH je i Bratstvo iz Gračanice. 

Doživjeli su dva poraza od TOŠK-a i Slavena iz Živinica, da bi u posljednjem kolu na svom terenu savladali ekipu Rudara iz Kaknja. Sigurno početak kakav u timu iz Gračanice nisu očekivali, te će u nastavku sezone morati mnogo bolje zaigrati, kako bi što prije pobjegli iz donjeg dijela tabele.

Maid Jaganjac iskusni vezni fudbaler ovog tima, očekuje mnogo bolje igre Bratstva u nastavku sezone, te se nada opstanku u ovom rangu takmičenja.

"Drugi dio nije krenuo baš najbolje, ovakav start nismo očekivali. Poraženi smo na svom terenu od TOŠK-a, gdje smo se nadali da bi mogli ostvariti pozitivan rezultat. Poslije toga došao je još jedan poraz u Živinicama od ekipe Slavena, koji nas je doveo u zaista nezgodnu situaciju. Teško stanje je popravila zaslužena pobjeda protiv Rudara, koja nam je dala dodatnog samopouzdanja, pa se nadam da ćemo sa boljim igrama ući u mirnije vode", rekao je Jaganjac te nastavio:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Imali smo problema što se tiče igračkog kadra zbog određenih administrativnih problema i kartona. Nadam se da je to sve iza nas, te je sigurno da ćemo imati mnogo širi igrački kadar u nastavku prvenstva. Što se tiče mojih igara, ja se trudim da ispunim zamisli i zahtjeve stručnog štaba, te u svaku utakmicu ulazim sa maksimalnim angažmanom. Mišljenja sam da ekipa ima kapacitet za mnogo bolji plasman na tabeli, sigurno među pet ekipa, ali moramo to i pokazati. Gračanica kao grad i naši sjajni navijači zaslužuju da imaju jakog prvoligaša", završio je Jaganjac.

Fudbaleri Bratstva nakon 18 odigranih kola nalaze se na 11. mjestu tabele sa 22 osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.