"Boje" u drugom planu

10 trenutaka za pamćenje: Kada se protivnički navijači naklone majstorima

Sinoć je Lionel Messi elegantnim lobom kompletirao ko zna koji hat-trick u svojoj karijeri. Betis je na domaćem terenu "stradao" sa 1:4, a Barcin as je upisao još jednu nezaboravnu partiju.

Nisu ni domaći navijači na Benito Villamarinu ostali imuni na performans argentinskog majstora, pa je Messi i od njih dobio ovacije i aplauze.

Ne viđa se tako često da navijači na svom stadionu na taj način odaju počast jednom protivničkom igraču. Zbog toga se vrijedi podsjetiti nekih nezaboravnih trenutaka iz fudbalske historije i 10 najupečatljivijih slučajeva ovacija za protivnike.

Maradona: Real Madrid - Barcelona 2:2 (1982/1983, Liga kup)

Nakon nezaboravne partije "Malog zelenog" veliki dio navijača Reala na Santiago Bernabeu podigao se na noge kako bi odao priznanje fudbalskom majstorstvu Diega Maradone.

Bilo je to u prvom meču finala španskog Liga kupa nakon što je Maradona postigao sjajan gol za vodstvo Barce od 0:2. Do kraja je Real izjednačio, ali Maradona je svejedno dobio ovacije.

Ronaldo: Manchester United - Real Madrid 4:3 (2002/2003 Liga prvaka)

Legendarni brazilski napadač je jednu od svojih najboljih partija u dresu Reala pružio protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.

U revanš meču četvrtfinala Lige prvaka je postigao hat-trick. Utakmica je završena rezultatom 4:3 za United, ali kako je Real u prvom meču slavio sa 3:1, prošao je dalje.

Navijači Uniteda su pokazali dostojanstvo u porazu i nisu imali problema da ovacijama pozdrave jednog od najboljih svih vremena.

Ronaldinho: Real Madrid - Barcelona 0:3 (2005/2006, LaLiga)

Barcelona je u sezoni 2005/2006 uspjela svom najvećem rivalu Real Madridu zadati bolan poraz na Bernabeu.

Krajnji rezultat je bio 0:3, a šou je priredio Ronaldinho. Nekadašnji as Barcelone je postigao dva fantastična gola zbog čega mu se naklonio krcati Bernabeu.

Kadrove oca i sina, navijača Reala, koji aplaudiraju Ronaldinhu pamtimo i danas...

Del Piero: Real Madrid - Juventus 0:2 (2008/2009, Liga prvaka)

Ovacije Santiago Bernabeua osjetio je i Alessandro Del Piero, legendarni fudbaler Juventusa.

Del Piero je sa 34 godine starosti odigrao fantastičnu partiju u meču Lige prvaka protiv Reala (sezona 2008/2009) i postigao oba gola u pobjedi svog Juventusa od 0:2.

Izgledao je tog dana kao da mu je 25 godina, a ne 34, pa navijačima Reala nije preostalo ništa drugo nego da odaju počast još jednog legendi svjetskog fudbala.

Lionel Messi: Atletico Madrid - Barcelona 1:3 (2008/2009, Kup Kralja)

Bila je to prva sezona Pepa Guardiola na klupi Barcelone, a Lionel Messi je i tada bio nezaustavljiv.

Nisu defanzivci Jorgandžija imali riješenja za Argentinca koji je postigao hat-trick u gostujućoj pobjedi (1:3) svoje Barcelone, a domaći navijači su ga apaluzima ispratili sa terena - zasluženo.

Andres Iniesta: Espanyol - Barcelona 1:5 (2010/2011, LaLiga)

Malo je bolnijih stvari za navijače jednog tima od teškog poraza u gradskom derbiju.

To se desilo navijačima Espanyola u sezoni 2010/2011 u derbiju sa Barcelonom, ali su morali ovacijama pozdraviti Andresa Iniestu.

Nekadašnji veznjak Barce je nešto ranije gol kojim je Španiju odveo do krova svijeta na Mundijalu 2010. godine posvetio tragično preminulom kapitenu Espanyola Danielu Jarqueu.

Navijači Espanyola to nisu zaboravili...

Xavi: Athletic Bilbao - Barcelona 2:5 (2014/2015, LaLiga)

Navijači Athletica su ovacijama i aplauzima odali Xaviju nakon jedne od njegovih spektakularnih izvedbi u dresu Barcelone.

Barca je tada slavila sa 2:5, a sve konce utakmice u svojim rukama je držao upravo Xavi.

Totti: Real Madrid - Roma 2:0 (2016/2017, Liga prvaka)

Real Madrid je u okviru osmine finala Lige prvaka 2017. sa 2:0 na svom stadionu savladao Romu, ali su navijači Kraljeva svejedno ovacijama pozdravili legendarnog "Princa Rima", Francesca Tottija.

Na taj način su mu željeli odati počast na fenomenalnoj karijeri s obzirom da se njegov odlazak u penziju bližio te sezone.

Cristiano Ronaldo: Juventus - Real Madrid 0:3 (2017/2018, Liga prvaka)

Veliki broj navijača Juventusa se nakon spektakularnog gola škaricama u prošlom izdanju Lige prvaka podigao na noge i aplaudirao Cristianu Ronaldu.

I Cristiano je pokazao da cijenu takvu reakciju publike, a mnogi smatraju da je ona odigrala bitnu ulogu u njegovom dolasku u Torino.

Messi: Real Betis - Barcelona 1:4 (2018/2019, LaLiga)

Drugo pojavljivanje Lionela Messija na ovoj listi.

Kao što smo već u uvodu rekli, Messi je sinoć dobio ovacije navijača Betisa na Villamarinu nakon sjajnog hat-tricka.

Kako su navijači Betisa izrazili svoje divljenje prema igri Argentinca pogledajte u video prilogu:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.