David Trezeguet je već u 2. minuti postigao gol za vodstvo Juventusa

Godina velikog uspjeha za Fulham

Na današnji dan Hasan Salihamidžić je sa Juventusom doživio jedan od najšokantnijih poraza

S. Pašalić

Sezona 2009/2010 je za Juventus donijela utakmicu koja je tada šokirala nogometni svijet.

Igrala se uzvratna utakmica osmine finala Evropa lige između Fulhama i Juventusa, a italijanski tim je iz prve utakmice imao veliku prednost nakon što je slavio sa 3:1.

Utakmica na Craven Cottageu nije mogla bolje početi za tim iz Torina nakon što je David Trezeguet pogodio za 1:0. Očekivalo se tada da će Fulham psihički pasti nakon gola i svi su smatrali da je praktično sve riješeno i da će Juventus otići u četvrtfinale.

Ipak, Bobby Zamora je u 9. minuti izjednačio na 1:1, a nakon što je Fabio Cannavaro dobio crveni karton u ekipi Juventusa, Fulham je iskoristio brojčanu prednost na terenu i stigao do 2:1 nakon što je Zoltan Gera u 39. minuti zatresao mrežu gostiju.

Početkom drugog poluvremena, u 48. minuti Zoltan Gera postiže svoj drugi gol i povećava vodstvo Fulhama na 3:1. U 82. minuti Clint Dempsey postiže gola za 4:1 kojim je Fulham izbacio Juventus i prošao u četvrtfinale Evropa lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bila je to sjajna sezona za Fulham koji je stigao do finala Evropa lige gdje je poražen od Atletico Madrida u produžetku, nakon što je Diego Forlan postigao gol za 2:1 čime je Atletico osvojio naslov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.