I Nzonzi hoće da ide

Šta se to dešava s Romom?

Edmir Škorić

Roma bi mogla da ostane bez velikog broja prvotimaca na kraju sezone.

Prvo je danas La Gazzetta dello Sport objavila da će Aleksandar Kolarov da pređe u Partizan na kraju sezone, već neko vrijeme se piše da bi Edin Džeko trebao da napusti Rim, a sada je navodno transfer zatražio i Steven Nzonzi.

Nzonzi navodno želi da se vrati u Englesku, gdje živi njegov sin. Francuz je ranije igrao za Blackburn i Stoke, a na Otoku je proveo šest godina, da bi 2015. godine prešao u Sevillu.

Roma još nije dobila nikakvu zvaničnu ponudu za Nzonzija kojeg je u Romu doveo Monchi, a kada se on vratio u Sevillu, čini se da ni francuski veznjak više nema želju da ostaje u Rimu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

30-godišnjak je pomogao Francuskoj da osvoji Svjetsko prvenstvo 2018. godine i bio je jedan od veznjaka koji su zamijenili Radju Nainggolana i Kevina Strootmana na Olimpicu prošlog ljeta.

Za Romu je odigrao 32 meča tokom protekle sezone, ali utisak je da je premalo pokazao na Olimpicu, baš kao i većina Rominih pojačanja u posljednje vrijeme.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.