La Gazzetta dello Sport: Edin Džeko napušta Romu, ali ostaje u Italiji

Ponuda je već spremna

La Gazzetta dello Sport: Edin Džeko napušta Romu, ali ostaje u Italiji

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko ovih sedmica je stalna meta špekulacija italijanske javnosti oko toga da će napustiti Romu na kraju ove sezone.

Navikli smo da je Džeko stalna meta raznih špekulacija, no ovaj put su italijanski mediji uvjereni da će Dijamant na kraju ove sezone napustiti rimski klub.

Romi ove sezone ne ide baš najbolje, ali ni Džeki koji nije golgeterski raspoložen kao prethodnih sezona. Iako je prije nekoliko dana napunio 33 godine jasno je da bi mnogi klubovi u svojim redovima voljeli vidjeti bh. napadača.

La Gazzetta dello Sport objavila je jutros da je najveći interes za Džeku pokazao Inter i da će bh. napadač biti glavna meta kluba s Meazze. Inter će gotovo sigurno prodati Maura Icardija, te im novac očito neće biti problem.

Inter ima plan da Romi pošalje ponudu u iznosu oko 23 miliona eura, te su sigurni da Džeku mogu dovesti za manje od 30 miliona eura. Također, imaju i aduta, a to je Džekin dojučerašnji saigrač Radja Nainggolan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nainggolan je ljetos stigao u Inter iz Rome i čelnici kluba s Meazze će pokušati iskoristiti Belgijanca kako bi nagovorili Džeku da dođe u njihov tim na kraju sezone.

Džeko je u Romu stigao na ljeto 2015. godine i postao je jedan od najboljih strijelaca ovog kluba svih vremena. Bh. napadač je za Romu odigrao 169 utakmica i postigao je 85 golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SARAJ77
Treba on kupit jedan kamion, jer koliko puta ga ovi preseliše po Engleskoj i Italiji, čovjek će bankrotirat.
1 0
Harisss
Do sada nisam bio zagovornik Dzekinog odlaska ali sada jesam. Zasto?! Zato sto Roma trguje vrhunskim igracima a nikako da formiraju ekipu koja ce biti strah i trepet u Italiji. A mogli su. Lige petice su pune Rominih igraca koji su nosioci igre a te ekipe su u vrhu Evrope. Evo ih samo nekoliko: Salah, Alisson Beker, Najgolan itd. Roma zadrzava stare kljusine kao sto su Florenzi. De Rossi i doskora Totti. Igraci koji su ili skloni povredama ili prave greske u kljucnim momentima. Nije dzaba Dzeko nervozan u zadnjih nekoliko utakmica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi