Norveški stručnjak vjerovatno će dobiti stalni posao na klupi Manchester Uniteda nakon što je preporodio tim dolaskom umjesto Josea Mourinha (Foto: EPA)

Ne računaju na njih

Šestorica su na izlaznim vratima Manchester Uniteda

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Manchester United odlučilo je da se u ljetnom prelaznom roku odrekne šestorice fudbalera.

Crveni đavoli se uveliko spremaju za rekonstrukciju ekipe. Očekuje se dolazak nekoliko velikih imena, posebno u defanzivnom dijelu tima, a biće i odlazaka.

Prema tvrdnjama engleskih medija, prvi koji bi mogao otići je Čileanac Alexis Sanchez. Najskuplji igrač u timu nije pokazao ništa u proteklih godinu i po, njegovo dovođenje je čist promašaj i on će vjerovatno biti prodat.

Defanzivni dio ekipe će biti poprilično izmijenjen. Već se zna da klub napuša Antonio Valencia, a Ole Gunnar Solskjaer više ne računa ni na Mattea Darmiana i Marcosa Roja, te će i oni vjerovatno n apustiti Old Trafford.

Ni tu nije kraj. Očekuje se da Teatar snova napusti i španski fudbaler Juan Mata, kojem ističe ugovor, a gotovo sigurno da dres Uniteda u narednoj sezoni neće nositi i mladi Timothy Fosu-Mensah.

Njemu uskoro ističe posudba u Fulhamu. Na Craven Cottageu nije pokazao gotovo ništa i biće veliko čudo ako on uspije ostati na Teatru snova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane lista pojačanja Uniteda je ogromna. Posebno se to odnosi na defanzivni dio ekipe, pa ćemo u narednoj sezoni vjerovatno gledati poprilično izmijenjeni sastav Manchester Uniteda.

Samo neki od fudbalera koji se povezuju sa dolaskom na Old Trafford su Kalidou Koulibaly, Raphael Varane, Samuel Umtiti...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.