Francuz priznao

Pogba: Igrači su izgubili povjerenje u Mourinha, bilo je sve gore

Francuski vezni fudbaler i član Manchester Uniteda Paul Pogba poručio je u razgovoru za Sky Sport UK da su on i saigrači izgubili povjerenje u Josea Mourinha.

Posebni je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda nakon serije loših rezultata početkom decembra prošle godine, a od tada su Crveni đavoli zaigrali kao preporođeni.

Smatralo se kako je upravo Mourinho bio krivac zbog loših partija najvećih zvijezda tima sa Old Trafforda, a izjavom Pogbe to je na neki način i potvrđeno.

"On je izgubio naše povjerenje i stvari su postajale gore i gore. Tako da sam ja uvijek govorio o stvarima koje nemaju baš veze s fudbalom, a na to nismo navikli", rekao je Pogba pa se osvrnuo i na trenutnog trenera Ole Gunnara Solskjaera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svi želimo da Ole ostane s nama. On je fantastičan trener. Pun je samopouzdanja i konačno imamo potpunu slobodu da igramo fudbal. Svi imamo sjajan odnos sa našim trenerom i želimo da ostane. Rezultati su sjajni, on zna sve o klubu i zaslužio je da dobije stalni posao", kaže Pogba.

Inače, francuski fudbaler igra kao preporođen od dolaska Solskjaera, a ukupno je u ovoj sezoni upisao 37 utakmica, postigao 14 golova i dodao 11 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.