Pravila su jasna, odbijen zahtjev TOŠK-a

Tužna vijest za navijače TOŠK-a: Revanš meč polufinala Kupa se neće igrati u Tešnju!

Samir Mlaćo

NK TOŠK ostvario je historijski uspjeh. Naime, klub iz Tešnja plasirao se u polufinale Kupa naše zemlje gdje će odmjeriti snage sa NK Široki Brijeg.

Prvi meč igra se na Pecari, a revanš ipak neće biti odigran u Tešnju. Iz TOŠK-a su poslali zahtjev Takmičarskoj komisiji NS BiH da susret ipak igraju u Tešnju, no isti je odbijen. Potvrđeno je to za SportSport.ba.

Razlog je jednostavan. Prema propozicijama takmičenja u Kupu BiH za sezonu 2018/19, u članu šest, jasno stoji da se završnica Kupa mora igrati na licenciranom premijerligaškom stadionu.

Tako će navijači TOŠK-a ostati uskraćeni za spektakl u svom gradu, no sigurno je da bez obzira gdje meć bio zakazan, fanovi ovog kluba će doći u velikom broju i biti vjetar u leđa svojim ljubimcima.

TOŠK je hit sezone i u Prvoj ligi FBiH gdje trenutno zauzima sjajno treće mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.