Prisjetio se 2008. godine

Guardiola: Busquets je tek stigao u tim, a Messi mi je odmah prišao i rekao samo jednu rečenicu

Endin Čaušević

Pep Guardiola je s Barcelonom osvojio sve što je mogao osvojiti i sigurno da je to vjerovatno najbolji period njegove trenerske karijere.

Guardiola je na ljeto 2008. godine na iznenađenje mnogih dobio šansu od čelnika kluba da preuzme prvi tim i ispostavilo se da je to bio pun pogodak. On je Barci donio sve moguće titule i to u nekoliko navrata.

Sadašnji trener Manchester Cityja prisjetio se svog dolaska na klupu Barcelone i odluke da priključi nekoliko igrača iz B tima što nisu baš odobravali navijači.

No, i to je bio genijalan potez Guardiola, a uskoro je Barca bila sastavljena skoro samo od igrača iz La Masije. Jedan od njih bio je i Sergio Busquets koji je već preko deset godina standardni član prve postave Blaugrane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guardiola je izjavio da je Busquets bio igrač kojem je suđeno da uspije u Barceloni, a to mu je rekao i Messi na prvom zajedničkom treningu.

"Sjećam se da mi je Messi prišao nakon prvog treninga kada sam postao trener. Tada sam doveo nekoliko igrača iz B tima i tu je bio i Busquets. Messi mi je samo rekao 'Sviđa mi se ovaj', a ja sam mu dodao da se ne brine jer će Sergio uvijek biti tu kada treba. To je igrač koji radi za tim", rekao je Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.