Ivan Rakitić sve dogovorio s novim klubom, a onda se pojavio problem

Napušta Barcelonu?

Ivan Rakitić sve dogovorio s novim klubom, a onda se pojavio problem

E. Čaušević

O odlasku Ivana Rakitića iz Barcelone špekuliše se već mjesecima i čini se da je i sam hrvatski reprezentativac svjestan da naredne sezone neće imati mjesta u katalonskom klubu.

Barcelona je kupila Frenkieja de Jonga koji na kraju sezone stiže iz Ajaxa i jasno je da će ovaj klub prodati nekog od veznih igrača. U Španiji su sigurni da će to biti Rakitić iako ovaj igrač u posljednje vrijeme igra zaista u odličnoj formi.

Mundo Deportivo je čak objavio da je i Rakitić svjestan da će ga klub prodati i da je već odavno u kontaktu s Interom. Navodno, ovaj veznjak je dogovorio uslove ugovora s italijanskim klubom i sada čeka kraj sezone kako bi se sve realizovalo.

Međutim, pojavio se veliki problem za Inter jer je Ernesto Valverde poručio čelnicima kluba da nije pametno da prodaju Rakitića koji je važan dio njegove ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je Rakitić pokazao u prethodnih nekoliko utakmica i dao do znanja da itekako može pomoći Barceloni i u budućnosti. Valverde želi da Rakitić ostane iako u klubu i nisu za tu ideju.

Ukoliko Valverde uspije da ih nagovori da se predomisle onda će Barca biti primorana da proda nekog drugog veznjaka, a sve su prilike da bi to mogao biti Philippe Coutinho.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

e_jbga
Čauševiću jesi ti rođeni degenerik ili si postao ? Ako si rođeni onda oprošteno...pozz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi