Ovo ljeto bi moglo donijeti nekoliko zanimljivih transfera

United se uključuje u utrku sa mladog igrača

Solskjaer ispred nosa otima Bayernu igrača kojeg Bavarci svim silama žele dovesti

S. Pašalić, foto: EPA

Kako prenose britanski mediji, Manchester United se sprema napraviti šokantan potez ovog ljeta.

Naime, mediji pišu da tim sa Old Trafforda želji dovesti igrača Chelseaja Calluma Hudsona-Odoija koji već dugo odbija potpisati novi ugovor sa timom sa Stamford Bridgea, ali je izjavio da nema namjeru napustiti ovaj tim.

Osamnaestogodišnjak je u januaru predao zahtjev za transfer kako bi pokušao prisiliti čelnike kluba da ga puste u Bayern, koji je ostao na vrhu liste klubova koji ga žele dovesti.

Liverpool je također bio zainteresovan za Hudson-Odoija, ali se sada njihov žestoki rival United priprema ući u utrku za igrača Chelseaja i pažljivo prate šta se dešava, piše Times.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hudson-Odoi je također stigao do prve postave Engleske što je samo otežalo njegovu odlučnost da ode, ali u članku se dodaje kako mu neće biti dopušteno da napusti klub ovog ljeta.

Mladi igrač vjeruje da treba igrati u prvom timu kako bi nastavio svoj razvoj i mogao bi slijediti Jadona Sancha i Reissa Nelsona koji su otišli u Njemačku, ali ukoliko bi se napravilo mjesto za njega u Unitedu mogao bi se odlučiti i da pređe u ovaj klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.