Louis van Gaal smatra Mourinha i Solskjaera identičnim: Razlika je samo što ovaj pobjeđuje!

Nekadašnji menadžer Uniteda

Louis van Gaal smatra Mourinha i Solskjaera identičnim: Razlika je samo što ovaj pobjeđuje!

Midhat Šljivak

Legendarni holadnski trener Louis van Gaal posljednji posao je imao na klupi Manchester Uniteda.

Van Gaal je 2014. godine stigao kao spasitelj nakon očajne sezone pod vodstvom Davida Moyesa, ali ga je rukovodstvo kluba smijenilo kako bi stvorili prostor za dolazak Josea Mourinha.

U razgovoru za BBC gotovo tri godine nakon otkaza sada penzionisani komentarisao je njegovog nasljednika na klupi Mourinha, ali i aktuelnog menadžera Olea Gunnara Solskajera.

"Trener koji je došao nakon mene (Mourinho) promijenio je taktiku. Parkirao je autobus i igrao je na kontre. Sada je tu drugi trener koji je također parkirao autobus i igra na kontre. Jedina razlika između Mourinha i Solskjaera je to što Solskjaer pobjeđuje", riječi su Louisa van Gaala koji je i dodao:

"Znam zašto je Ed Woodward odabrao Mourinha. Vrhunski je trener, osvojio je više trofeja od mene. Ipak, ne sviđa mi se što ga je kontaktirao dok sam bio pod ugovorom i šutio je o tome, dok su me novinari rešetali pitanjima o budućnosti u klubu svakog petka", istakao je Van Gaal.

Također, smatra da je napravio grešku jer je prihvatio da vodi stari tim Uniteda umjesto Tottenhama, čiju je ponudu imao.

"Tottenham bi bio bolji odabir jer je United imao staru ekipu i znao sam da moram napraviti transformaciju ekipe. Jesam li pogriješio? Možda, ali sam pratio srce. Radio sam u najboljim timovima Holandije, Njemačke i Španije, pa zatim i u Engleskoj", istakao je Van Gaal.

Van Gaal je United napustio sa trofejom. Osvojio je FA Kup, a samo dva dana nakon toga je dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ekipu je preuzeo Jose Mourinho i na tom poslu je ostao do decembra 2018. godine kada mu je zbog serije loših rezultata uručen otkaz.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi