"Paket" iz Barcelone za Rashforda
Fantastični mladi napadač je velika želja Barcelone. Ko zna, možda bi upravo on mogao biti zamjena za Luisa Suareza (Foto: EPA)

Nude dvojicu fudbalera

"Paket" iz Barcelone za Rashforda

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone spremna je da još jednom šokira svijet fudbala.

Katalonci traže nova pojačanja za ljeto, a među igračima koji se spominju kao nova imena na Nou Campu spominje se i napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford.

Mundo Deportivo tvrdi da je Barca spremila zanimljivu ponudu Unitedu z a 21-godišnjeg fudbalera. Spremni su se odreći Phlippea Coutinha i Malcoma i obojicu ih n ude u zamjenu za sjajnog napadača.

Coutinho se odavno povezuje sa Crvenim đavolima. Postoji interes za njegov potpis i svakako bi ova ponuda španskog prvaka ekipi sa Old Trafforda mogla biti veoma interesantna.

Međutim, United ne želi da se odrekne Rashforda. Moraće da se desi pravo čudo da prihvate ono što Barca nudi, ali ponuda svakako privlački popriličnu pažnju.

Katalonci su pored Coutinha u Manchester spremni poslati i drugog Brazilca Malcoma, koji se baš kao i njegov sunarodnjak nije najbolje pokazao u dresu Barcelone i konstantno se govori o njegovom odlasku.

Rashford se ranije također spominjao i u kontekstu prelaska u Real Madrid. Od toga sigurno neće biti ništa, a vidjećemo šta će se desiti sa eventualnim odlaskom u Barcelonu.

Mladi engleski fudbaler je i ove sezone zaista dobar u dresu Uniteda. Odigrao je ukupno 38 utakmica i ima učinak od 12 golova i devet asistencija.

Trenutno je međutim van terena zbog povrede članka. Ona mu je dugo pravila probleme i sigurno da bi učinak bio još i veći da nije određene utakmice igrao pod jakim bolovima.

Rashford je za prvi tim Uniteda debitovao kod Louisa van Gaala još kao tinejdžer i holandski stručnjak je napravio pravi potez njegovim uvođenjem u ekipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postao je mladi napadač bitan faktor u igri Uniteda i to se vidi iz utakmice u utakmicu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi