Sjajni reprezentativac Francuske konačno bi mogao zaigrati u Barceloni. Navodno je veliki transfer već dogovoren (Foto: EPA)

Navodno je sve završeno

RMC: Antoine Griezmann potpisuje za Barcelonu!

Midhat Šljivak

Napadač madridskog Atletica Antoine Griezmann ponovo se povezuje sa transferom.

Griezmann se konstantno povezuje s Barcelonom, a francuski RMC radio donio je sinoć informaciju kako je njegov transfer na Nou Camp već gotova stvar.

RMC tvrdi da je već sve dogovoreno i da će Griezmann ovog ljeta postati novi napadač katalonskog velikana, a to će svakako biti jedan od najvećih transfera u ljetnom prelaznom roku.

Iako je 2018. godine produžio ugovor sa Jorgandžijama, neuspjeh u Ligi prvaka i ispadanje od Juventusa, očigledno su dosta utjecali na njega i on je odlučio da napravi transfer.

Od 1. jula njegova klauzula u ugovoru "pada" sa 200 na 120 miliona eura. Očigledno su to Barci odlučili iskoristiti i Griezmann će po svemu sudeći obući dres španskog prvaka.

Griezmann o interesu Barcelone: Umoran sam...

Francuski fudbaler je prije nekoliko dana iskreno poručio da je umoran od silnih špekulacija o transferu.

“Navikao sam na to, ali sam i umoran od svega toga“, otvoreno je rekao Griezmann.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, čini se kako je nakon pet godina došlo vrijeme za rastanak. Griezmann bi, prema svemu sudeći, mogao promijeniti sredinu i potpisati za velikog rivala.

U 28 mečeva u La Ligi ove sezone je postigao 12 golova uz šest asistencija, dok je u Ligi prvaka na osam mečeva postigao četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.