Na meti je Italijana i Engleza

Barcelona odredila cijenu za Rakitića, pa natjerala dva kluba da se trkaju za njegov potpis

Edmir Škorić

Barcelona traži 50 miliona eura za Ivana Rakitića, a za hrvatskog veznjaka sada se zanimaju dva kluba.

Mundo Deportivo je objavio kako je Barca spremna da pusti Rakitića za 50 miliona, a u redu za potpis sjajnog veznjaka su Inter i Manchester United.

Nerazzurri su već pokušali potpisati Rakitićevog kolegu, hrvatskog reprezentativca i finalistu Svjetskog prvenstva Luku Modrića iz Real Madrida, ali su odbijeni.

Sada će pokušati da dovedu Rakitića, a Barca je navodno spremna da sasluša konkretne prijedloge i nema ništa protiv da se na ljeto riješi bivšeg igrača Schalkea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interu sada najveći problem predstavlja činjenica da igrača želi i Manchester United, pa ostaje da vidimo ko će na kraju biti uspješniji.

Raketa je na Nou Campu od 2014. godinu, osvojio je s Kataloncima Ligu prvaka, tri ligaška naslova i četiri Kupa Kralja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.