Novinar tvrdi: Stvar oko Griezmanna je isuviše ozbiljna

Francuz ide u Barcelonu?

Novinar tvrdi: Stvar oko Griezmanna je isuviše ozbiljna

E. Škorić

Lako bi se moglo dogoditi da na ljeto Antoine Griezmann napusti Atletico Madrid i potpiše za Barcelonu.

Griezmann je vjeran Atleticu, tvrdi da neće mijenjati sredinu, ali čini se da priča o Barceloni nije bezazlena. I ranije se povezivao Griezmann s Kataloncima, no navodno je sada stvar jako ozbiljna.

Novinar katalonskog Sporta Albert Roge jutros donosi važne informacije na temu 'Griezmann na Nou Campu'.

On, naime, tvrdi da je Griezmann odlučio na ljeto da pređe u Barcelonu i kako je već obavio razgvore s Ericom Abidalom.

Objasnio je Griezmann da bi, ukoliko se klubovi dogovore, bio spreman da potpiše, a sada ostaje da se vidi je li Barcelona spremna da isplati Atleticu adekvatnu odštetu za transfer sjajnog napadača.

Simeone: Griezmann odlazi? Ne mogu to zamisliti...

Ovaj francuski reprezentativac u kontinuitetu pruža veoma dobre partije i nije tajna da za njegovim uslugama vlada veliko interesovanje, ponajviše od strane Barcelone, ali Atleticov trener Diego Simeone nije zabrinut po pitanju takvih medijskih natpisa.

Štaviše, izjavio je kako ne može zamisliti da Griezmann na kraju sezone napusti Jorganždije.

"Iskreno, nisam zabrinut. On je kapiten Atletica i uvijek je na sve priče odgovarao igrom, djelima. Ne mogu da zamislim sljedeću sezonu bez njega, jer ima ugovor s klubom, uz to je jedan od kapitena i dao je sve ovom klubu", izjavio je Simeone, prenose mediji iz Španije.

Glasine o Grizmannovom odlasku jučer je dodatno 'podgrijao' i nekadašnji reprezentativac Urugvaja Diego Forlan, koji je u javnost izašao s informacijom da će sjajni napadač narednog ljeta biti igrač - milanskog Intera.

"Griezmann bi postao legenda Atletica ukoliko bi ostao, međutim Inter će ga kupiti, tako su mi rekli. Transfer će se realizovati čim Icardi ode s Meazze", izjavio je Forlan za ESPN.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koliko ima istine u ovome svemu i hoće li Griezmann napustiti Wanda Metropolitano, pokazat će se u mjesecima koji dolaze.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi