Čudna situacija na terenu u Hrvatskoj

Zbunili i sebe i protivnika

Igrači Hajduka se umalo obrukali za cijeli život, ali na kraju su ipak postigli sjajan gol

S. Pašalić

Hajduk je jučer u 26. kolu 1. HNL lige u gostima savladao Istru 1961 sa 2:0.

Splićani su tako potvrdili svoju dobru formu i stigli do četvrte pobjede u nizu te se tako ponovo vratili na poziciju na tabeli koja vodi u Evropa ligu.

Hajduk je poveo u 11. minuti kada je Jairo pogodio za 1:0, a u 90. minuti Gyurcso je golom iz slobodnog udarca postavio konačnih 2:0.

Upravo drugi gol Hajduka je donio komičnu situaciju kada su igrači ovog tima Bradarić i Gyurcso namjestili loptu i spremali se da izvedu slobodan udarac.

Oba igrača su u istom trenutku krenuli da opale po lopti, ali su umalo zakačili jedan drugog. Ipak, oni su se na vrijeme zaustavili, a ovim potezom su zbunili i jedan drugog, ali i sve koji su posmatrali ovu utakmicu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon prvog pokušaja, uslijedio je drugi, a Gyurcso je bio uspješan i sjajno pogodio za potvrdu pobjede Hajduka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.