Namještanje golova mu i nije išlo najbolje

Paul Scholes 19 godina igrao u Premiershipu, a ima manje asistencija i od Petera Croucha

Endin Čaušević

Legendarni engleski veznjak Paul Scholes cijelu karijeru proveo je u Manchester Unitedu.

Scholes je s Crvenim đavolima osvojio sve što je mogao i bio je jedan od najvažnijih fudbalera u eri Sir Alexa Fergusona. Ovaj veznjak igrao je čak 19 sezona u Premiershipu, ali su svi šokirani koliko malo asistencija je imao.

Ovaj veznjak je bio važan dio Manchester Uniteda, ali mnogi ne mogu da vjeruju da je imao manje asistencija i od Petera Croucha. On se na liisti najboljih asistenata nalazi tek na 24. mjestu.

Scholes je za 19 sezona u dresu Manchester Uniteda u Premiershipu imao tek 55 asistencija. Od njega čak jednu asistenciju više ima i Peter Crouch, a ispred su i Stewart Downing, Ashley Young, James Milner i Eric Cantona što je svakako veliko iznenađenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.