Bit će i sutra u timu

Barci slijedi paklen raspored, ali Messi svejedno ne odmara ni protiv Villarreala

Edmir Škorić

Lionel Messi će vjerovatno igrati protiv Villarreala u La Ligi ove sedmice, jer "nema odgovarajućeg scenarija za odmor".

Trener Barcelone Ernesto Valverde tvrdi da će Messi biti u timu i sada sredinom sedmice protiv Villarreala, iako je Messiju možda potrebno i malo odmora.

Barca ima 10 bodova više od Atletio Madrida, a slijedi joj duel s Villarrealom, pa s Atleticom, a onda sredinom naredne sedmice i sa Manchester Unitedom u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Veliku važnost pridajemo ovoj igri", rekao je Valverde pred utakmicu s Villarrealom prije nego što je priznao da "mnogi ljudi imaju svoje poglede na Ligu prvaka, a također i na Atletico".

"Sutra tri boda vrijede isto kao i protiv Atletica", rekao je Valverde, dodavši: "Postoji još devet utakmica i ako dobijemo šest, šampioni smo. Ali svakako imamo puno posla i ništa ne smijemo prepustiti slučaju".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zatim je trener katalonskog diva prokomentarisao špekulacije koje na Nou Camp dovode Antoinea Griezmanna, upravo iz Atletico Madrida.

"To je uobičajena stvar, navikli smo", poručio je na kraju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.