Overmars potvrdio, Barca šalje nekoliko igrača u Ajax na posudbu

Dobit će šansu u Amsterdamu

Overmars potvrdio, Barca šalje nekoliko igrača u Ajax na posudbu

Edmir Škorić

Sportski direktor Ajaxa Marc Overmars potvrdio je nedavne špekulacije prema kojim je Barcelona zainteresovana neke svoje igrače poslati na posdubu.

Nekoliko mladih i malo starijih talentovanih igrača Barcelone spremno je da ode u Ajax na posudbu, a među njima Juan Miranda, Oriol Busquets, Jean-Clair Todibo i Riqui Puig.

“Znamo da smo u dobrim odnosima sa Barcelonom. Barcelona želi da razgovara sa nama da vidi da li mogu pozajmiti igrače “, rekao je Overmars, inače bivši igrač Barcelone.

„Naravno da nećemo dobiti previše igrača iz Barcelone. Mi nismo ogranak tog kluba. Već imamo talente u našoj omladinskoj akademiji. To bi bili malo stariji igrači ili igrači koji su se ušravo probili, ali nismo još razvili sve planove", dodao je.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Očekuje se da će Ajax tokom ljeta izgubiti neke ključne članove svog tima. Frenkie de Jong je već potpisao za Barcelonu, dok je Matthijs de Ligt još uvijek povezan sa preseljenjem u Camp Nou, a žele ga i neki drugi velikani poput PSG-a.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi