I dalje bez angažmana

Jose promijenio ploču: Preuzeo bi Bayern, a šta je govorio prije par sezona?

Kako se bliži kraj sezone u evropskim ligama, tako se sve više špekuliše o povratku Josea Mourinha na trenersku scenu.

Nakon što se portugalski strateg izjasnio da će od ljeta imati novi angažman, sve se više špekuliše o njegovoj sudbini i prilično je dugačka lista klubova s kojima se povezuje, a navodno je u igri i Bayern.

Bavarci vjerovatno neće zadržati Kovača ako ovaj ne osvoji Bundesligu, što je minimalan cilj, a Mourinho navodno pomno prati razvoj situacije i spreman je klub od ljeta povesti u neku novu eru jer je igračkom kadru potrebna rekonstrukcija.

Da je spreman preuzeti Bayern naslućuje i njegova nova izjava.

„Bayern? Zašto ne! To je zemlja u kojoj nikad nisam radio i rado bih pokušao osvojiti treću Ligu prvaka s trećim različitim klubom,“ komentirao je Mourinho.

Ono što je interesantno, jeste da je Mourinho promijenio ploču. Dovoljno se vratiti u prošlost, odnosno unatrag par sezona kada je trebao preuzeti Bayern prije nego je imenovan Guardiola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

„Zanima li me posao u Njemačkoj? Mislim da je to jedina zemlja iz liga petice u kojoj nikad neću raditi", rekao je tada Mourinho.

The Special One je, podsjetimo, bez angažmana otkako je krajem prošle godine dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.