Produžio vjernost Staroj dami

Pao je potpis, Mandžukić u Juventusu do 2021.

Ono što se špekulisalo prethodnih dana, sada je dobilo zvaničnu potvrdu - Mario Mandžukić ostaje u Juventusu.

Iako nema prijelaznog roka u posljednje dvije godine da u glasinama bivši hrvatski reprezentativac nije 'odlazio' iz Torina, na kraju je Mandžukić dobio novi ugovor i obavezao se Staroj dami na vjernost do juna 2021. godine.

Dogovor između dvije strane je postignut još prije mjesec dana, a da je sve završeno potvrdio je sada i torinski klub u kojem će Mandžukić zarađivati četiri miliona eura po sezoni plus bonusi.

Ovaj ugovor je samo nagrada za njegov rad, a Juventus će vjerovatno biti i posljednja stanica u Mandžukićevoj karijeri obzirom na to kako će na kraju istog imati 35 godina.

Mandžukić se ove sezone odlično nadopunjuje s Cristianom Ronaldom u vrhu napada. Dosad je, računajući sva takmičenja, postigao ukupno devet pogodaka za Bianconere i pritom ubilježio šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.