Bonucci se ponovo oglasio i objasnio svoju izjavu

Defanzivac Juventusa

Bonucci se ponovo oglasio i objasnio svoju izjavu

Defanzivac Juventusa Leonardo Bonuci odlučio je da se oglasi nakon što su ga mnogi osudili zbog izjave koju je dao o svom saigraču Moiseju Keanu u utorak navečer.

Podsjetimo, Stara dama je te noći gostovala kod Cagliarija u susretu italijanske Serije A, a domaći navijači su na rasnoj osnovi vrijeđali mladog napadača Juventusa Moiseja Keana.

Nakon meča Bonucci je šokirao javnost jer je rekao da je njegov mladi saigrač 50 posto zaslužan zbog toga što su ga navijači vrijeđali, pa su ga mnogi kritikovali zbog te izjave.

Ipak, Bonucci se sinoć ponovo oglasio te je poručio da je pogrešno shvaćen.

"Nakon 24 sata želim da razjasnim svoja osjećanja. Jučer sam bio intervjuisan na kraju utakmice i bio sam pogrešno shvaćen, vjerovatno zbog toga što je prenagljen način na koji sam se izrazio", napisao je Bonucci na Instagramu i dodao:

"Sati i godine nisu dovoljni za razgvoor o ovoj temi. Čvrsto osuđujem sve oblike rasizma i diskriminacije. Zloupotrebe nisu prihvatljive i ovo ne smije biti pogrešno shvaćeno".

Potražite više informacija na temu Serie A:

View this post on Instagram

Dopo 24 ore desidero chiarire il mio pensiero. Ieri sera ho parlato alla fine della partita e mi sono espresso in modo evidentemente troppo sbrigativo, che è stato male interpretato su un argomento per il quale non basterebbero ore e per il quale si lotta da anni. Condanno ogni forma di razzismo e discriminazione. Certi atteggiamenti sono sempre ingiustificabili e su questo non ci possono essere fraintendimenti. // After 24 hours I want to clarify my feelings. Yesterday I was interviewed right at the end of the game, and my words have been clearly misunderstood, probably because I was too hasty in the way I expressed my thoughts. Hours and years wouldn't be enough to talk about this topic. I firmly condemn all forms of racism and discrimination. The abuses are not acceptable at all and this must not be misunderstood.

A post shared by Leonardo Bonucci (@bonuccileo19) on

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi