Bianconeri na korak od titule

Juventusu pobjeda u velikom derbiju, Pjanić ušao i asistirao

Admin Čaušević

Juventus je u derbiju 31. kola Serije A pobijedio Milan sa 2:1.

Rossoneri su bili puno bolji rival u prvom dijelu te su na odmor otišli sa zasluženim prednošću. Poslije greške domaće odbrane u 40. minuti zabio je Krzysztof Piatek.

Bianconeri su u nastavku zaigrali puno bolje. Prebacili su u brzinu više te su 60. minuti uspjeli izjednačiti. Sudija Fabbri je dosudio penal poslije duela Matea Mussachia i Paola Dybale. Argentinac je rutinski pogodio za 1:1.

Nastavali su domaći stvarati prilike, a ključni detalj na meču napravio je Massimilliano Allegri ubacivši u igru Moisea Keana i Miralema Pjanića sredinom drugog poluvremena.

U 84. minuti Pjanić je mladom napadaču asistirao koji je pogodio za 2:1 i veliku pobjedu Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je u finišu pokušao izjednačiti, ali to se nije desilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.