Fantastični hrvatski fudbaler važan je kotač u igri Juventusa već godinama unazad. Tako će biti i u nerednim sezonama (Foto: EPA)

Trener Milana

Gattuso se žali: Mandžukić uvijek igra kao da je u parku sa prijateljima

Midhat Šljivak

Juventus je jučer savladao Milan sa 2:1 i tako se približio novoj tituli prvaka koju mogu osigurati već danas.

Nakon meča nezadovoljan je bio trener Rossonera Gennaro Gattuso, a posebno je razočaran ponašanjem hrvatskog fudbalera Marija Mandžukića.

"Zaslužili smo više protiv Juventusa i ove, ali i prošle sezone. Ipak, bili smo itekako naivni protiv veoma jakog tima",rekao je Gattuso, te je zatim na interesantan način komentarisao igru Marija Mandžukića.

"Juventus kada je u nevolji traži pomoć Marija Mandžukića. Taj čovjek uvijek igra kao da je u parku sa prijateljima, jer koristi fizikalije više nego što je potrebno", istakao je Gattuso.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dok je Juventus praktički osigurao novi naslov prvaka, Milan će do kraja sezone voditi veliku borbu za plasman u Ligu prvaka.

Rossoneri trenutno drže četvrtu poziciju, ali za vratom su im Lazio i Roma.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.