Cristiano Ronaldo jutros trenirao, bit će spreman za okršaj protiv Ajaxa

Dobre vijesti za navijače Juventusa

Cristiano Ronaldo jutros trenirao, bit će spreman za okršaj protiv Ajaxa

Endin Čaušević

Navijači Juventusa već dvije sedmice čekaju informacije o povredi Cristiana Ronalda koju je ovaj igrač zadobio na meču Portugala i Srbije.

Ronaldo je van terena već dvije sedmice zbog povrede zadnje lože, ali je bio siguran da će se vratiti do meča četvrtfinala Lige prvaka protiv Ajaxa. Portugalac je poručio da jednostavno poznaje svoje tijelo i čini se da je bio u pravu.

On nije igrao na prethodnim utakmicama Juventusa, ali kako stvari stoje bit će spreman za srijedu i utakmicu u Amsterdamu. Igrači Stare dame jutros su odradili lagani trening, a na njemu se pojavio i Ronaldo.

Portugalac nije odradio cijeli trening jer ne žele ništa rizikovati, ali sigurno da navijače Juventusa itekako može radovati činjenica da se vratio u trenažni pogon.

Ronaldo će gotovo sigurno biti u konkurenciji za meč protiv Ajaxa, ali nije poznato da li će igrati od prve minute. S druge strane za ove mečeve izgubljen je Emre Can koji se povrijedio jučer protiv Milana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Njemački fudbaler je izašao iz igre u prvom poluvremenu zbog povreede zgloba desne noge i još uvijek nije poznato koliko će biti van terena. Također, očekuje se da se Douglas Costa vrati u tim koji već duže vrijeme nije igrao.

Massimiliano Allegri bi putnike za Amsterdam trebao objaviti u utorak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi