Završio na radaru rimskog kluba

Roma se sprema za odlazak Džeke i dolazak drugog bh. reprezentativca

Admin Čaušević

Romi su neophodna pojačanja. Igrački koji su došli na startu ove sezone nisu opravdali očekivanja pa je tako i plasman u Ligu prvaka pod znakom pitanja. 

Rimski klub će ovog ljeta možda prodati Edina Džeku, međutim jedan od ormarića u svlačionici Olimpica bi i dalje mogao biti rezervisan za nekog od bh. reprezentativaca.

Rimski Leggo piše kako se na radaru Rome nalazi Rade Krunić, veznjak koji ove sezone briljira u dresu Empolija. Do sada je skupio po pet golova i asistencija što je sjajna statistika za jednog veznjaka.

Minulog vikenda je zabio i asisitrao u porazu od Udinesea(2:3) te se zasluženo našao u timu 31. kola Serije A.

Krunić je u ovoj sezoni doživio potpunu afirmaciju te interes nekih od najboljih klubova u Italiji uopšte ne treba da čudi. Od ranije ga želi Napoli, zimus su ga pokušavali dovesti, Torino Sampdorija i Genoa, a sada se u sve uključila i Roma.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cifre oko eventualnog transfera se ne spominju, ali još ranije su čelnici Empolija da za igrački karton rođenog Fočaka žele najmanje 10 miliona eura.

Empoli se trenutno nalazi u opasnoj zoni i bez ozbira na opstanak ili ispadanje jasno je da Krunića odbrojava svoje posljednje mečeve u klubu iz Toskane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.