Klub s Pecare izbacio TOŠK Tešanj

NK Široki Brijeg prvi finalista Kupa Bosne i Hercegovine!

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su i u revanš susretu bili bolji od TOŠK-a i to sa 1:0.

Podsjetimo, Širokobriježani su prvi meč na Pecari dobili sa 2:0 pa su bili veliki favoriti za prolaz dalje, a tu ulogu su bez velikih problema opravdali danas u revanš susretu koji je igran u Zenici.

Široki je danas krenuo vrlo ofanzivno od prve minute pa je imao nekoliko opasnih napada na samom startu. Do prve prave šanse čekalo se 12 minuta, a tada je priliku u gol pretvorio Borna Petrović.

Nakon primljenog gola domaći počinju da igraju nešto bolje, pa su prvu šansu stvorili u 25. minuti kada udarac Pavlovića brani Bilobrk. Do kraja prvog dijela nije bilo većih šansi pa se na odmor odlazi s rezultatom koji je postavljen u 12. minuti.

Prvi dio drugog poluvremena donio je prije svega dosta prekršaja na obje strane, a prva uzbuđenja pred golovima vidimo u 70. minuti kada je Škrijel imao šansu za domaće, ali njegov udarac je izblokiran u posljednji čas. Na drugoj strani su prijetili Stanić i Petrović, ali prvi put je Hasić spasio u posljednji čas, dok je drugi put golman Strika dobro reagovao.

Imali su domaći do kraja još jednu dobru šansu i to preko Rastoke, ali njegov udarac brani Bilobrk.

Široki je nakon ove pobjede postao prvi finalista Kupa BiH za ovu sezonu, dok ćemo drugog saznati nakon današnjeg revanš susreta između Sarajeva i Sloge. Podsjetimo, Bordo tim je već 99 posto u finalu jer je prvi meč u gostima dobio sa 4:1.

NK TOŠK: Strika, Koprivica, Škrijelj, Kurdić, Rastoka, Nuhanović, Kalesić, Pavlović, Ivković, Hasić, Kitanović.

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Franjić, Petrović, Turčin, Marić, Popović, Pamić, Kovačić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš polufinala Kupa BiH:

TOŠK Tešanj - Široki Brijeg 0:1 (Petrović 12')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.