Karte su čekirane, čeka se potvrda reprize finala od prije dvije godine

Revanš mečevi polufinala Kupa BiH

Karte su čekirane, čeka se potvrda reprize finala od prije dvije godine

A. Čaušević

Revanš utakmice polufinala Kupa BiH će biti odigrane danas. Snage će odmjeriti TOŠK i Široki Brijeg te Sarajevo i Sloga Gornje Crnjelovo. 

Prvi će na teren igrači TOŠK-a i Širokog Brijega. Taj susret će se igrati u Trening kampu N/FSBiH u Zenici s početkom u 16 sati. Širokobriježani su prvi duel dobili sa 2:0 i veliki su favoriti za prolazak dalje, posebice ako se u obzir uzme činjenica da se utakmice ne igra u Tešnju.

Da se federalni prvoligaš neće predati potvrđuje i izjava njihovog trenera Ajdina Mrgude koji je naglasio da će se njegov tim boriti dok god postoji šansa za to.

"Bez obzira na zaostatak nada postoji. Mi ćemo nastojati da se predstavimo u najboljem svjetlu i da se na što bolji način suprotstavimo Širokobriježanima", kazao je Mrguda.

Ni u Širokom neće prepustiti ništa slučaju te će nemaju namjeru potcijeniti ekipu TOŠK-a.

"Svaka pobjeda je pobjeda i sve će ovisiti o nama, ako budemo pravi onda neće biti problema. Nećemo potcijeniti TOŠK, znamo kakve mogu biti kup utakmice. Igrači, trener, uprava i navijači svjesni su značaja susreta sa TOŠK-om i dat ćemo sve od sebe da prođemo, iako neće biti lako", rekao je Goce Sedloski u najavi utakmice.

U 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase će početi duel Sarajeva i Sloge GC. Obzirom da Bordo tim ima prednost od 4:1 iz prvog duela susret na našem najvećem stadionu bit će stvar formalnosti.

"Razmišljam o utakmici, to je polufinale i to je veliko. Igrači koji dobiju šansu moraće biti maksimalno ozbiljni. Imamo problema s igračkim kadrom jer i naši juniori igraju polufinale Kupa sa Zrinjskim i na većinu njih sam htio da računam. Rezultat nam daje za pravo da smo sve završili, ali ćemo ozbiljno i maksimalno profesionalno igrati od prve do posljednje minute", rekao je Husref Musemić koji će danas po 291. put sjediti na klupi Sarajeva te će tako ući u historiju kao trener koji je na najviše utakmice vodio Bordo tim.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U slučaju da Sarajevo i Široki Brijeg izbore plasman u finala onda ćemo gledati reprizu iz 2017. godine kada je tim iz Hercegovine osvojio Kup poslije uzbudljivog dvomeča. Pobjednika je odlučila penal serija nakon što su oba duela završena rezultatom 1:1.

Susret u Zenici će suditi Elvis Mujić iz Banovića, dok će glavni arbitar na Koševu biti Goran Paradžik iz Ljubuškog. Oba susreta će direktno prenositi Arenasport.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi