Gdje će Velšanin?

"Rekli su mi u Realu da Bale ide na kraju sezone"

Edmir Škorić

Gareth Bale će sasvim sigurno na kraju sezone otići iz Real Madrida.

Novinar Nils Kern tvrdi da mu je nekoliko izvora u klubu potvrdilo kako Bale na kraju sezone prestaje biti član Reala, samo je sada pitanje u kojem klubu će Velšanin završiti.

Garethovi dani su očito izbrojani, a dolaskom Zinedinea Zidanea postalo je jasno da za njega neće biti mjesta nakon što se okonča ova sezona.

Zidane nije obožavatelj Balea, koji je na kraju sezone 2017/18 već bio spakovao kofere, no ostao je djelimično zbog Zidaneove odluke da napusti Madrid.

Baleov učinak iz sezone u sezonu sve je gori, a ove je poprilično slab. Sve je nezadovljniji, svjestan je situacije i odavno nema motiva, mada je sada problem taj što Real traži čak 130 miliona eura.

Za Balea su se zanimali klubovi poput Manchester Uniteda i Arsenala, ali pitanje je ko je spreman dati toliko novca za "istrošenu robu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi se pripremaju na pravu revoluciju ovog ljeta i cilj je da se od rodaje igrača zaradi što je moguće više novca kako se ne bi prekršila pravila finansijskog fair playa.

Bale je u Real stigao 2013. godine iz Tottenhama, a s klubom je osvojio četiri naslova Lige prvaka, La Ligu, Superkup Španije, Kup kralja, Superkup Evrope....

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.