Juan Mata napušta Crvene đavole

Barcelona će dobiti pojačanje iz Manchester Uniteda i to besplatno

Endin Čaušević

Španski fudbaler Juan Mata na kraju ove sezone će prema svemu sudeći napustiti Manchester United.

Mata je u Manchester United stigao na ljeto 2014. godine, a čini se da je došlo vrijeme za rastanak jer ovom iskusnom veznjaku na kraju ove sezone ističe ugovor s Crvenim đavolima.

Klub s Old Trafforda nije pokazao veliki interes da Mati ponudi novi ugovor, te je Španac već počeo da traži novi klub. Interes za Matu je dosta veliki, a prema pisanju španskih medija karijeru bi čak mogao nastaviti u Barceloni.

Mundo Deportivo je objavio jučer da je otac Juana Mate viđen u prostorijama Barcelone prije nekoliko sedmica, te da je razgovarao o budućnosti svog sina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barceloni Mata nije prioritet u ljetnom prelaznom roku, ali Ernesto Valverde bi ga volio vidjeti na Camp Nou iako bi u tom slučaju Mata sigurno bio rezervna opcija.

Ovaj 30-godišnji veznjak je bio na korak od Barcelone prije osam godina dok je još igrao za Valenciju, te je čak imao dogovor s Kataloncima. Ipak, na kraju se predomislio i potpisao je za Chelsea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.