Šta bi Figo morao uraditi da nije potpisao za Real?

"Skupa" klauzula

Šta bi Figo morao uraditi da nije potpisao za Real?

A. Čaušević

Jedan od najkontraverznijih transfera u historiji fudbala realizovan je skoro prije dva deseteljeća. Na ljeto 2000. godine za 60 miliona eura Luis Figo je iz Barcelone prešao u Real Madrid.

Legendarni Portugalac je u razgovoru za špansku emisiju Universo Valdano govorio o samom prelasku u kraljevski klub te o klauzuli u ugovoru koja bi ga skupo koštala.

"Stvari su postale ozbiljne sve dok nisam postigao dogovor s kandidatom za predsjednika Reala. Onda su mi rekli da nisam potpisao za Real morao bih platiti godišnje ulaznice za stadion Santiago Bernabeu za jednu sezonu. Tu klauzulu je potpisao moj agent. O tome nisam znao ništa", rekao je Figo.

Jedan od razloga zašto je svojevremeno najbolji igrač Evrope odlučio napustiti Barcelonu je bilo i nepovjerenje u tadašnjeg predsjednika Gasparata koji mu je kako kaže "mogao obećati i mjesec", ali mu nikad nije vjerovao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Figo se u Realu zadržao narednih pet godina, a 2001. godine je igrajući za ovaj klub osvojio i Zlatnu loptu. Osim za dva najveća španska kluba još je igrao za Sporting i Inter.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi