Negativni niz koji bi Solskjaera mogao odvesti u historiju
Norveški stručnjak je donio mnogo dobrih stvari u klub. Ipak, u posljednje vrijeme je mnogo sumnji u njegov rad (Foto: EPA)

Jedan poraz od rekorda

Negativni niz koji bi Solskjaera mogao odvesti u historiju

M. Šljivak

Karijera Ole Gunnara Solskjaera ne mjestu menadžera Manchester Uniteda je krenula sjajno.

Norvežanin je dobio 10 od 11 utakmica nakon čega je stigao i prvi poraz u Ligi prvaka od PSG-a, ali u posljednje vrijeme forma Crvenih đavola je u padu.

U meču sa West Hamom norveški stručnjak bi mogao da se upiše i u negativnu historiju kluba jer ga samo jedan poraz dijeli od najlošijeg niza u proteklih 27 godina.

United nije izgubio pet od šest utakmica još od 1992. godine kada je na klupi sjedio Sir Alex Ferguson. Ako ih West Ham dobio taj negativni rekord će pasti i Solskjaer će imati problema da tim vrati na pobjednički put.

Podsjetimo, on je nedavno dobio stalni posao menadžera u Unitedu, ali od te objave tim igra izuzetno slabo i nisu sjena od onog tima koji je dobijao sve redom krajem prošle i početkom ove godine.

Posljednjih pet mečeva Uniteda izgleda ovako:

Poraz od Arsenala 2:0 - Premier liga
Poraz od Wolvesa - FA Kup
Pobjeda nad Watfordom - Premier liga
Poraz od Wolvesa Premier liga
Poraz od Barcelone - Liga prvaka

Solskjaer istakao jasan cilj Uniteda u prvenstvu

Menadžer Manchester Uniteda istakao je jasan cilj u ostatku sezone.

Želi se domoći trećeg mjesta na tabeli, a trenutno je Uniuted šesti sa 61 osvojenim bodom.

Ipak, zaostatak za timovima do trećeg mjesto je veoma mali, pa Ole Gunnar Solskjaer vjeruje u svoje izabranike.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Do kraja nam je potrebno što više bodova. Ako osvojimo petnaest bodova, bićemo među tri prvoplasirane ekipe. Mi želimo to, može i među četiri, ali težimo među tri. Sada smo fokusirani samo na meč sa West Hamom", kazao je Solskjaer.

United će West Ham ugostiti sutra od 18:30 sati, a nakon toga slijedi mu gostovanje Evertonu, domaći susret sa Man. Cityjem...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Valter_BiH
Nema od toga ništa drug moj dobri. Sory
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi